1. Start
  2. |
  3. Nyheter
  4. |
  5. Gå vår popul...

Gå vår populära Hygienutbildning via TSL

maj 6, 2021

Vi på Borago och Städakademin har flera kunder som söker ekonomiskt stöd från Trygghetsfonden TSL för kompetensutvecklingsinsatser. Utbudet av kompetensutvecklingsinsatser har nu utökats med hygienutbildning för den som arbetar inom lokalvård och önskar fördjupa sina kunskaper inom hygienområdet. Nu finns alltså chansen att kostnadsfritt gå vår Hygienutbildning med städrutiner Covid-19 på distans i ett samarbete mellan Trygghetsfonden TSL och Borago/Städakademin.

Trygghetsfonden TSL

Trygghetsfonden TSL har startat ESF-projektet ”Kompetens för konkurrenskraft” som erbjuder kostnadsfria kompetensutvecklingsinsatser för att stärka anställda och företag i branscher som påverkats negativt av Covid-19. Projektet erbjuder validerings- och utbildningsinsatser till alla företagets anställda (även de som är korttidsarbetande) med syfte att stärka kompetensen för en fortsatt anställning. Syftet kan även vara att bli bättre rustad för anställning inom ett annat företag eller i en annan bransch. Genom att stärka de anställdas kompetens stärks även företagens konkurrenskraft. Projektet löper fram till december 2022.

Kompetensutvecklingsinsatserna kan sökas av alla privata arbetsgivare som har kollektivavtal inom Svenskt Näringsliv och LO:s avtalsområde inom en ekonomiskt utsatt bransch. Erbjudandet riktas i första hand till små och medelstora företag och gäller alla företagets anställda.

Att komma igång

Ni kan via Trygghetsfonden TSLs webbplats (www.tsl.se) söka medel för kompetensutvecklingsinsatser. I ansökan anges organisationsnummer, kontaktperson, facklig representant och kontaktuppgifter till de anställda. När ansökan är godkänd får kontaktpersonerna och anställda ett dokument för digital signering. Efter signering bokar TSL upp validerings- eller utbildningsleverantör. För frågor om hur ni går till väga för att ansöka, kontakta TSL på kompetenskraft@tsl.se eller 010-480 91 00. Information om ansökan och vilka insatser som ingår finns här:

https://tsl.se/om-oss/trygghetsfonden-tsl/kompetens-for-konkurrenskraft/
https://tsl.se/allt-for-dig-som-arbetsgivare/ansok-om-kompetensutveckling/
https://tsl.se/media/8d8a359749e3e8d/original-esf-folder201218.pdf

Frågor och funderingar

Kontakta Städakademin om ni har några funderingar eller vill ha hjälp med upplägg av flexibla utbildningspaket.

Christian Dolk, 070-917 45 43 alt. christian.dolk@borago.se
Jeanette Bonnevier-Öhlin, 070-887 36 64 alt. jeanette.bonnevier-ohlin@borago.se

Fler nyheter

Ny tävling i Städakademin!

Ny tävling i Städakademin!

Sedan några månader tillbaka har vi ökat aktiviteten i vår utbildningsplattform genom tävlingar...