1. Start
  2. |
  3. Nyheter
  4. |
  5. Ale kommun vald...

Ale kommun valde Städakademin för sin kompetensförsörjning

okt 24, 2022

Ale kommun har under många år samarbetat med Borago och Städakademin vid olika utbildningsinsatser. Inför 2023 har de bestämt sig för att fortsätta att satsa på kompetensutveckling för lokalvårdsenheten. I planeringen ingår grundläggande utbildning inom städning, men också fördjupande utbildning såsom PRYL och därefter även möjlighet till certifiering mot PRYLs kravspecifikation.

 

Vi har pratat med enhetscheferna Ann-Sofi Råneby Johannesson och Emma Olsson Häkki som är drivande kring kompetensfrågor vid lokalvårdsenheten i Ale kommun. Under året har Ann-Sofi och Emma dessutom fått en ny kollega, Richard Johansson. Richard ser mycket fram emot att arbeta i en organisation som satsar på kompetensutveckling, och de kommer alla tre att driva dessa frågor tillsammans i fortsättningen.

Varför har ni valt att använda Städakademin som kompetensförsörjningsverktyg för era anställda inom lokalvården?
— ”Vi anser att syftet med kompetensutveckling och utbildning är att höja kompetensnivån för alla genom vidareutbildning samt att det är viktigt att kunna erbjuda samma introduktion till alla nyanställda och vikarier. I Städakademin finns det utbildningar för alla nivåer och tidigare erfarenheter. Både lokalvårdare, arbetsledare och driftsledare kommer få ta del av det kursutbud som finns. Vi har även möjlighet att utbilda timvikarier och personer som står långt ifrån arbetsmarknaden”, berättar Ann-Sofi.

— ”PRYL är ju den stabila grunden för både lokalvårdaren och arbetsledaren, så den jobbar vi mycket med här i Ale kommun”, flikar Emma in.
— ”Det som är så bra nu är att efter Städakademins omarbetning av PRYL så finns det mer interaktivitet i PRYL-utbildningen och det är ännu mer tydligt att den är förberedande inför certifieringen”, fortsätter hon.

Klicka här för att läsa hela artikeln >>

 

Fler nyheter